Pointguard maakt overstap naar de DBL

Het is officieel: Nino Gorissen is aankomend seizoen speler van Basketball Academie Limburg. De Pointguard heeft een contract voor 2 seizoenen getekend bij het DBL team uit Weert.

Nino is op 6 jarige leeftijd begonnen bij Landslake Lions. Hier heeft hij de passie voor basketball opgebouwd en vele uren doorgebracht in de sporthal. Op 15 jarige leeftijd kwam de optie om naar Waterland te gaan. Onder leiding van Mario Bennes heeft hij een goede ontwikkeling doorgemaakt en 4 mooie seizoenen beleefd. Ondanks aanbiedingen om in de Dutch Talent League te spelen, keerde hij terug bij Landslake Lions in de promotiedivisie. De afgelopen 2 seizoen in Landsmeer waren een groot succes met als hoogtepunt een fantastisch Kampioenschap in de Promotiedivisie het afgelopen jaar.

De goede prestaties van Nino werden niet alleen herkend in Landsmeer, ook het Nederlands team U20 maakte voor hem een plekje vrij in de EK selectie. Na het EK was het tijd voor een nieuwe stap op een hoger niveau. “Weert was voor mij meteen de beste Keuze. Ik kan hier echt veel leren op basketball gebied, maar ook aan basketball gerelateerde randvoorwaarden om me te ontwikkelen als echte topsporter. Ik ben er van overtuigd dat hier bij Weert één van de beste coaches van de eredivisie zit”, aldus een Enthousiaste Gorissen.

Start typing and press Enter to search